Over paardencoaching

Bij ‘coaching door paarden’ kunnen veel mensen zich geen goede voorstelling maken. Is het niet te zweverig en weinig concreet? Tijdens de coaching ervaren zij het tegenovergestelde. Bij deze vorm van coaching gaat het namelijk om gewoon doen en zijn met je hulpcoach: het paard. Het is juist ervaringsgericht en praktisch.
Met de thema’s waarmee je worstelt, kun je direct aan de slag en gaan we experimenteren. Ik zorg voor de fysieke en emotionele veiligheid. Zowel van die van jou als die van het paard.

> Interesse? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Waarom zijn paarden zo geschikt voor coaching?

Paarden zijn prooidieren. Door in een kudde te leven en samen te werken met andere paarden hebben ze een betere kans om te overleven. Deze kans wordt nog groter als de paarden een goed team vormen. Ieder paard heeft zijn eigen rol in de kudde. Wanneer een paard niet in balans is (emotioneel of lichamelijk), zien de andere paarden dat aan de lichaamstaal. In het belang van de kudde wijzen ze zo’n paard op deze onbalans. Precies deze kwaliteit wordt gebruikt bij paardencoaching.

Hoe werkt een kudde?

Wanneer je bij paarden gaat staan, word je onderdeel van de kudde. Voor een paard is het dan al snel duidelijk wie je bent, wat je voelt en waar je iets aan kunt veranderen. Ze zien bijvoorbeeld feilloos of je een leider of een volger bent. Hier geven ze je non-verbaal feedback over.

Wat levert paardencoaching op? 

Paarden leven in het hier en nu. Hun instinctieve wens is dat je gewoon jezelf bent. Ze reageren daarom op je gedrag en laten je zo op een bijzonder doeltreffende manier ontdekken wat tot nu toe onbewust was. Je krijgt op deze manier inzicht in de manier hoe je naar jezelf, anderen en de wereld om je heen kijkt. Door je bewust te worden van oude patronen en overtuigingen, ontstaat ruimte om andere keuzes te maken. Nieuwe inzichten geven nieuwe mogelijkheden. Met deze informatie kun je vervolgens zelf aan de slag.

> Interesse? Neem contact op voor de mogelijkheden.